Vertel maar...wil er voor je zijn.

 

Hoe pak ik het leven na kanker weer op?

 

Ervaar rust, ruimte, bemoediging en ontmoet deelgenoten tijdens een bijzondere vierdaagse reis naar Nubécourt in Frankrijk!

 

Zodra de diagnose kanker valt, word je overvallen door de chaos van de ziekte. De behandeling, het moe zijn en het wachten op resultaten bepalen je dagelijks leven. Je slingert tussen ongeloof, ontkenning, verdriet en hoop.

Kanker heeft een diepe impact op je lichamelijk, sociaal, psychisch en geestelijk welzijn. Dat geldt voor jou maar ook voor je naasten. Je leven staat ineens stil en je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Na alle behandelingen moet je een nieuw evenwicht vinden. Vragen komen boven. Hoe ga je om met het leven na kanker? Hoe ga je om met beperkingen en angsten? Hoe pak je het leven weer op? Wij willen jou helpen.  

 Tijdens een vierdaagse in Frankrijk bieden we je de mogelijkheid om stil te staan bij deze vragen in een prachtige omgeving.

 

Nico en Wil van Tilburg stellen hun huis ‘Le Clos Richard’ in Nubécourt beschikbaar. (Het is hun verlangen dat hun rustig gelegen huis in de natuur anderen kan helpen bij hun herstel/verwerking aan hun kanker. Zij zijn persoonlijk geraakt door kanker.


 Nubécourt is een rustig klein dorpje in Noord-Frankrijk. Ligt te midden van verschillende natuurgebieden met prachtige meren waar duizenden kraanvogels bijeenkomen. Deze dagen is er ruimte om te wandelen, stil te zijn en je op te laden.


Daarnaast bieden wij, Anneke & Rita jou deze dagen een programma aan dat kan helpen bij de verwerking van jouw proces.

 Anneke van Etten was jarenlang werkzaam als verpleegkundige binnen de palliatieve zorg en is mede-initiatiefnemer van Hospice Hoekse waard. Anneke is creatief en weet uit ervaring dat creativiteit helend kan werken. Zij wil je deze dagen inspireren tot het maken van een mooi beeld.


Rita Renema, geestelijk verzorger bij Centrum voor Levensvragen Rotterdam, initiatiefnemer van stichting: Als kanker je raakt. Rita is driemaal door kanker geraakt en mocht verder leven. Dit maakt dat zij er wil zijn voor de ander met haar ervaring, geloof, kennis en kunde.


Voor wie            : Voor ieder die de behandeling heeft afgesloten en zich herkent in deze vragen

Datum               : DV maandag 4, dinsdag 5, woensdag 6, donderdag 7 oktober 2021 

Waar                    : Nubécourt, 55250 Frankrijk (4 uur en 15 minuten vanaf Rotterdam)

Vertrek               : vanaf Rotterdam Alexander

Kosten                : €100 all-in (overnachtingen, maaltijden, programma, vervoer)

Groepsgrootte : max 12 personen

Aanmelden        : voor 15 september 2021 via vertelmaar@ritarenema.nl  (RIVM regels zijn leidend)


 E-mailen