Vertel maar...

 

Meer over mij

Omschrijf mezelf als een levensgenieter met een lach en een traan. Geloof dat God deze traan en lach heel bewust heeft geschapen. Lachen en huilen geeft ruimte, lucht …

Sinds mijn kindertijd leerde ik dat rouw, verlies en verdriet bij het leven horen. Het heeft me gevormd in het helpen zorg dragen voor anderen. 

Ziekte en dood heb ik al in alle levensfases gekend. Het bracht me op kruispunten in mijn leven.

Driemaal ben ik door twee verschillende kankers geraakt. De behandelingen hebben blijvende schade achtergelaten. De kankers mogen inmiddels dertien jaar achter mij liggen. Ik mocht verder leven. Mijn kwetsbaarheid, ervaring, kennis en kunde wil ik inzetten door er voor de ander te zijn. 

Geloven in God is er voor mij altijd geweest. Het bepaalde mijn studie en carrière. Mijn werk als geestelijk verzorger in een verpleeghuis en palliatief centrum ligt me nauw aan het hart. Zorg en spiritualiteit zijn er met elkaar verweven. 

Boetseren en het schrijven van gedichten, gedachten en gebeden helpen mij persoonlijk om dingen die mijn hart raken een plek te geven. Het is een leegmaken, tot rust komen, verwerken, zoeken … 

Soms is praten te moeilijk. Boetseren kan dan een manier zijn om vragen, moeiten en pijn te verwoorden.

In mijn gesprekken gaat het meestal niet over wie je was of wat je hebt bereikt, maar over wie je bent. Wat is nu voor jou belangrijk, helpend, tot steun.


E-mailen